tirsdag den 26. november 2013

Sennepsgryde

Sennepsgryde er en super lækker luksus-gryderet, der egner sig godt som gæstemad og helst skal laves dagen før servering. Opskriften har jeg fra min mor, og i sidste uge blev retten serveret i anledning af 20-års-jubilæum-ud-i-julekagebagning :)
Som tilbehør fik vi blomkålsmos og bacon-rosenkål (blogindlæg følger).

6-8 personer

1 kg skært dansk kalvekød, skåret i strimler
4 spsk. kokosolie
4 spsk. smør / klaret smør
2 store løg, skåret i tynde halve skiver
6 spsk. dijonsennep
1/4 l bouillon *
500 g champignons, skåret i skiver
3 dl creme fraiche 38%
Himalayasalt og friskkværnet peber

* vi lavede bouillonen af vand og to hjemmegjorte okse-bouillonterninger

Smelt halvdelen af kokosolien og smørret i en stor gryde, brun kødet godt af og tag det op af gryden. Smelt resten af fedtstoffet i gryden, brun løgskiverne og kom kødet tilbage i gryden. Rør sennep sammen med bouillon, salt og peber og hæld blandingen i gryden. Læg låg på gryden og lad det hele simre i 35 min. Tilsæt champignonskiver og lad dem simre med i yderligere 10 min. Rør creme fraiche i og smag til.

Sennepsgryde


Ingen kommentarer:

Send en kommentar