torsdag den 28. november 2013

Auberginepesto

Hvad gør man med en tiloversbleven aubergine og et par røde peberfrugter? Man laver en super skøn pesto, der passer godt til næsten al slags stegt/grillet kød.
Vi spiste det meste af den til et par smørstegte Hanegal-kyllinge-medisterpølser - mums :)
Inspirationen hentede jeg herfra.

Til et stort glas:

1 aubergine
2 røde peberfrugter
2 spsk. urtesalt
3-4 spsk. olivenolie
2 spsk. solsikkekerner
4 spsk. citronsaft
2 tsk. paprika
1 tsk. chiliflager
1 tsk. fennikelfrø
Olivenolie

Tænd for ovnen på 200 grader varmluft.
Skær aubergine og peberfrugter i grove tern og kom det i et ovnfast fad.
Tilsæt urtesalt og olie og vend det hele godt rundt.
Bag i ovnen i ca. 15 min. og lad stå ved eftervarmen i yderligere 15 min.
Den afkølede blanding og de øvrige ingredienser på nær olien kommes i en foodprocessor el. blender og køres til en ensartet masse. Spæd til med olie, til konsistensen er som ønsket. Smag til og hæld på glas.

Auberginepesto

Ingen kommentarer:

Send en kommentar