onsdag den 24. september 2014

Ovnbagt torsk med svampe, spinat og feta

Jeg vælger næsten altid en ret med fisk, når jeg er ude at spise og vil gerne kunne gøre de dygtige kokke kunsten efter. Det lykkedes med denne ret fra rav food, som er virkelig lækker, omend den tager lidt tid at lave. Jeg klargjorde alle grøntsager om formiddagen, så madlavningen senere på dagen ikke tog så lang tid.

5-6 personer

800 g torske- el. sejfilet
2 store løg, grofthakkede
1 stort fed hvidløg, finthakket
2 store røde peberfrugter, skåret i 2-3 cm lange strimler
250 g svampe el. champignons (el. en blanding), skåret i skiver
300 g frisk spinat, skyllet og afdryppet
3 dl piskefløde
Saften af en lime
2 tsk. fishsauce
Chili efter smag
Himalayasalt og friskkværnet peber
6 cherrytomater, skåret i kvarte
200 g feta, gerne af fåre- el. gedemælk
Smør / klaret smør til stegning

Smelt en spsk. smør i en stor pande. Svits løg og hvidløg, til løgstykkerne er klare. Tilsæt peberfrugt og svits med. Hæld blandingen over i en skål. Steg svampe/champignons på tør pande ved god varme. Tilsæt lidt smør, når der ikke er mere væske (fra svampene/champignonerne) på panden. Hæld grøntsagsblandingen over og tilsæt spinat. Det fylder meget, men spinaten falder hurtigt sammen. Når det sker tilsættes fløde, halvdelen af limesaften, fishsauce og krydderier. Smag til.
Tænd for ovnen på 200 grader varmluft. Hæld grøntsagerne i et ovnfast fad. Brun torske- el. sejfileterne i lidt smør ved høj varme. Krydr med peber og læg dem ovenpå grøntsagerne. Fordel kvarte cherrytomater ovenpå, smuldr fetaen over, drys med frisk timian og læg kviste af frisk timian på toppen. Dryp med den sidste halvdel af limesaften og bag i ovnen i 15-20 min. Server retten, som den er el. med f.eks, kålsris.

Ovnbagt torsk med svampe, spinat og feta


Ingen kommentarer:

Send en kommentar