torsdag den 20. november 2014

Spizy broccolisalat

Denne broccolisalat er intet mindre end fantastisk - konsistens og smag sidder lige i skabet. Salaten går godt til stort set al slags kød; vi nød den til øko koteletter stegt i hvidløgssmør. Inspirationen fik jeg fra bloggen Fru Kofoeds Køkken.

1 broccolihoved
6 cocktailtomater
100 g feta (gerne Kirks)
170 g creme fraiche 38%
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
2 tsk. sambal oelek
2 tsk. spidskommen
Saft af ½ lime
Himalayasalt og friskkværnet peber
100 g chorizo, skåret i tynde skiver
4 spsk. græskarkerner
Flagesalt

Del broccolihovedet i små buketter. Læg dem i en skål med lidt salt og overhæld med kogende vand. Lad dem stå i 2-3 minutter, til de er møre men stadig har bid. Hæld vandet fra og læg broccolibuketterne til afdampning på et viskestykke; de skal være kolde og så tørre som muligt, inden de vendes i dressingen.
Rør en dressing af moset feta, creme fraiche, presset hvidløg, sambal oelek, spidskommen, limesaft og olivenolie. Smag til med salt og peber.
Skær tomaterne i både, skrab kernerne ud med en teske og rør dem i dressingen. Skær tomatkødet i strimler, dup dem tørre og vend dem og broccolibuketterne i dressingen.
Rist græskarkernerne på en varm pande med lidt flagesalt, indtil de popper. Tilsæt evt. lidt olivenolie, saltet hænger bedre fast. Rist også chorizoskiverne sprøde og læg dem til afkøling på fedtsugende papir.
Top broccolisalaten med chorizoskiver og græskarkerner, lige inden den serveres.

Spizy broccolisalat

Ingen kommentarer:

Send en kommentar