torsdag den 6. februar 2014

Blomkålssalat med bacon

Blomkål er ikke en populær spise her i huset, men denne salat gled ned, for bacon og feta tog den grimme smag :) Dejlig nem og mættende salat, der kan serveres til vel sagtens alle slags kød. Inspirationen kom fra LifeZone LCHF KOSTRÅDGIVNING.

4-6 portioner

1 blomkål, skåret i tynde flager/stykker
1 pakke bacon (jeg brugtes skivet)
50 g smør
½ blok feta, skåret i tern
2 dl creme fraiche 38%
2 dl mayonnaise
Urtesalt og friskkværnet peber

Steg baconen i smør, køl af og bræk i små stykker og gem fedtet i panden. Rør creme fraiche og mayonnaise og fedtet fra panden til en dressing og vend blomkål, feta og bacon heri. Smag til med urtesalt og friskkværnet peber.

Blomkålssalat med bacon
Farven på salaten skyldes, at jeg lavede mayonnaise
på hampefrøolie, hvilket smager skønt og giver
en grøn-gul mayo
Her serveret til en dyrebøf krydret med himalayasalt, friskkværnet peber og salvie og stegt i smør.




2 kommentarer:

  1. Hejsa, jeg kom tilfældigvis forbi din side og så denne opskrift - måtte straks prøve den. Resultatet er jo fantastisk! Det er en genial kombination ;) Den skal helt sikkert laves igen (og igen og igen ;) ). Kan helt klart også anbefale den til andre der måtte komme forbi den :) Tak.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak for den fine kommentar Sasja; dejligt at salaten faldt i god jord :)
      Jeg må vist hellere se at få den lavet igen.
      Kh. Lonerosa

      Slet