lørdag den 15. februar 2014

Bananbrød/-kage

Jeg skulle have besøg af to skønne veninder og ville gerne byde på noget lækkert til kaffen/teen, og så var det jo nærliggende at bage bananbrødet fra Jane Faerbers første bog "LCHF SPIS DIG MÆT & GLAD". Som der står i bogen, er det nok mere en kage end et brød, og det/den er ikke for dem, der spiser striks LCHF.
En enkelt skive med tandsmør og sukkerfri nutella påvirker heldigvis ikke mit blodsukker mærkbart, og er der kage til overs, kan den sagtens skives op og fryses ned.

100 g blødt smør
2 godt modne bananer
1 dl kokosmælk
4 æg
3 bløde dadler
1 spsk. kanel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. bagepulver
6 tsk. loppefrøskaller (HUSK)
2 dl kokosfibre
100 g grofthakkede paranødder (i bogens opskrift bruges valnødder)
100 g grofthakket mørk chokolade 80%

Smelt smørret i en lille kasserolle el. gryde. Tænd for ovnen på 200 grader varmluft.
Blend bananer, kokosmælk, æg og dadler, til blandingen er ensartet. Hæld den over i en skål og rør kanel, kardemomme, vaniljepulver og bagepulver i. Tilsæt loppefrøskaller og kokosfibre og rør godt rundt. Rør til sidst nødder og chokolade i dejen.
Lad dejen stå i 10 min., før den fyldes i en sandkageform beklædt med bagepapir.
Bag i ca. 30 min., tag kagen ud af ovnen og lad den køle af på en rist.

Bananbrød til afkøling
Bananbrød klar til smør :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar