onsdag den 12. februar 2014

Bagt hokkaido med rygeostecreme

Et hokkaido-græskar var med i KUK-kassen fra Årstiderne, og så blev denne opskrift fra Urtekrams øko-blog prøvet af. Kombinationen af ingredienser kan godt synes mærkelig, men jeg kunne godt lide tilbehørs-retten som blev serveret til en dyre-hakkebøf med gedeost (samt bønnefritter og bearnaisedip). Er man ikke tosset med rygeost, skal man bruge græskarret til noget andet, f.eks. suppe :)

4-6 personer

1 hokkaido-græskar
Olivenolie
1-2 spsk. sukrin el. ½-1 spsk. sukrin+
1-2 spsk. kanel
Urtesalt

Ostecreme:
170 g rygeost
170 g creme fraiche 38%
1 tsk. citronsaft
3-4 tsk. stødt spidskommen
2-3 tsk. timian
Urtesalt og friskkværnet peber

50 g ristede græskarkerner

Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.
Skrub græskarret, skær det igennem, fjern kerner og trævler og skær det i 2-3 cm tykke både.
Læg bådene på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl dem med olivenolie (kun på den ene side :)) og drys med sukrin/sukrin+, kanel og urtesalt. Bag i ovnen i 30-35 min.

Rør ostecremen sammen og smag til.



Server ostecremen til de bagte græskarbåde og drys med ristede græskarkerner.

Bagt hokkaido med rygeostecreme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar