lørdag den 20. juli 2013

Laks med fetalåg og græsk salat

Denne ret er en absolut favorit, SÅ smagfuld at det skal opleves - og mere end én gang. Og retten er selvfølgelig fra bogen "LCHF SPIS DIG MÆT & GLAD".

4 personer

4 laksefileter
150 g feta, gerne gedefeta fra Kirk
80 g cremefraiche 38%
1 fed hvidløg
20 mynteblade
Salt og friskkværnet peber
Kokosolie til at smøre fadet med

Græsk salat:

½ iceberg salat
½ agurk
4-6 tomater
½ fennikel
1 rødløg
150 g feta
1 dusk hakket dild el. 1-2 tsk. tørret dild
1 håndfuld oliven
Lidt tørret oregano
4 spsk. olivenolie

Opvarm ovnen til 180 grader varmluft

Mos fetaen i en skål, kom cremefraiche og presset hvidløg i og rør godt sammen.
Hak myntebladene og rør dem i fetamosen. Gem lidt mynteblade til at pynte laksefileterne med inden servering. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Smør et ovnfast fad med lidt kokosolie, læg laksefileterne heri og krydr med salt og friskkværnet peber. Smør fetamosen oven på hver laksefilet og bag i ca. 10 min. midt i ovnen. Drys med mynteblade inden servering.

Snit salaten fint. Halver agurken, fjern kernerne med en teske og skær tynde skiver. Skær tomaterne i både og snit fenniklen i tynde skiver. Skær rødløget i tynde kvarte skiver. Skær fetaen i små tern. Bland det hele sammen med dild og oliven og vend olivenolie i blandingen. Drys til sidst med tørret oregano.


Laks med fetalåg og grøn salat
Tilføj billedtekst

Ingen kommentarer:

Send en kommentar