mandag den 29. juli 2013

Mørbrad med cremede grøntsager

Manden er på arbejde, ungerne har ferie og er ikke hjemme, og så ryger madplanen - mere end én gang på en uge...
Et "kig" i køleskab og fryser blev til: Mørbrad med cremede grøntsager.
I fryseren var der nemlig en lækker mørbrad fra Gaardbutikken.dk.
I køleskabet var der champignons og bladselleri, der skulle bruges nu, og så var der selvfølgelig klaret smør, piskefløde og gedeost (fra Tebstrup).

3-4 personer

1 svinemørbrad (ca. 500 g)
250 g markchampignons, skåret i skiver
1 bundt bladselleri, snittet fint
2 dl piskefløde
1 gedeost (der er tre i bøtten fra Tebstrup)
Urtesalt og friskkværnet peber
Klaret smør, smør el. kokosolie til at stege i

Puds mørbraden af og skær den i 2 cm tykke bøffer. Varm ovnen op til 100 grader. Brun bøfferne i klaret smør ved høj varme, krydr med salt og peber, skru ned for varmen og steg bøfferne ca. 2 min. på hver side.
Læg dem i et smurt fad og hold dem varme i ovnen.
Kom lidt mere fedtstof på panden og steg champignons, til væsken er fordampet, tilsæt bladselleri, salt og peber. Lad blandingen stege et par minutter, tilsæt piskefløde og gedeost og lad det hele koge godt igennem, til konsistensen er cremet.
Smag til og hæld de cremede grøntsager ned i fadet med bøfferne.


Mørbrad med cremede grøntsager

Ingen kommentarer:

Send en kommentar