onsdag den 21. august 2013

Panna cotta med hindbærsauce

En fuldfed panna cotta er SÅ meget bedre end den low fat version, jeg tidligere har lavet. Og det er familien heldigvis enige med mig i.

4-6 personer

1 vaniljestang
4,5 dl piskefløde
2 tsk. sukrin
2,5 spsk. kuzu, rørt ud i lidt koldt vand

½ dl vand
1,5 spsk. sukrin
100 g frosne hindbær
½-1 tsk. citronsaft
Et godt drys vaniljepulver

Del vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud. Put vaniljestang og -korn, piskefløde og sukrin i en gryde og varm op under omrøring. Tilsæt kuzu-jævningen under stadig omrøring og tag gryden af varmen, så snart blandingen tykner, og lige før den koger (den må ikke koge). Hæld blandingen i glas, luk el. dæk til og stil på køl.

Kog vand og sukrin op og lad det koge, til sukrinen er helt smeltet. Blend frosne hindbær, citronsaft og vaniljepulver og tilsæt sukrinlagen, mens der blendes. Blend til saucen er helt jævn og smag til. Hæld hindbærsaucen over panna cottaerne, når disse er stivnede.

Pynt evt. med citronmelisse.

Panna cotta med hindbærsauce

2 kommentarer:

  1. Kuzu er glutenfri stivelse, der er udvundet af roden fra den japanske vilde kuzu-plante.

    SvarSlet