fredag den 4. oktober 2013

Jordbærmousse

Da knægten var hjemme første gang efter at være startet på efterskole, skulle han selvfølgelig forkæles. Derfor måtte der dessert til søndag aften, inden han skulle afsted igen. Jeg havde fundet en opskrift på blåbærmousse i et blad; opskriften blev "LCHF-iseret" og blåbær skiftet ud med jordbær - bare fordi :)

4 store portioner

200 g friske el. frosne, optøede jordbær (el. andre bær)
2 dl creme fraiche 38%
1 tsk. sukrin
½ tsk. vaniljepulver
2 dl piskefløde

50 g grofthakket mørk chokolade 70-85%
Evt. citronmelisse og/el friske bær

Blend jordbær, creme fraiche, sukrin og vaniljepulver. Pisk fløden stiv og vend jordbærmassen forsigtigt i. Fyld i glas el. skåle og stil på køl indtil servering.

Pynt med chokolade og citronmelisse (jeg havde desværre ikke friske bær) og server.


Jordbærmousse

2 kommentarer:

  1. Åhh det lyder godt. Og simpelt.

    SvarSlet
  2. Ja, ikk'
    Til en fest med kollegerne lavede jeg denne dessert og undgik dermed købe-islagkage. Alle var tilfredse :)
    Sjovt, at du kommenterer lige nu, da jeg i sidste uge begyndte at følge Sverigestossens mad :)

    SvarSlet