onsdag den 30. oktober 2013

Græsk bøf med avocado-broccoli-salat

En dansk bøf er altid god, men en gang imellem skal der lidt variation til.
Det resulterede i en ualmindeligt velsmagende græsk bøf:

Til 8-10 bøffer:
800 g oksefars
2 tsk. salt
½ bøtte fårefeta i små tern (Kirks er super god)
½ glas ovnbagte tomater, finthakkede
1 lille skalotteløg, finthakket
Et godt drys oregano, timian og hvidløgspeber
Smør / klaret smør / kokosolie til stegning

Rør farsen med salt. Tilsæt de øvrige ingredienser og bland det hele godt sammen.
Lad farsen stå (på køl), mens tilbehøret tilberedes.

Avocado-broccoli-salat:
2 avocadoer (kan erstattes med 6-8 tomater i skiver)
Citronsaft fra ½ citron
1 broccoli
2 spsk. mayonnaise
1 tsk. wasabipasta el. ½ tsk. wasabipulver
1 spsk. hvidvinseddike
Salt og friskkværnet peber
1 rød chili
Ristede græskarkerner til pynt

Skræl stokken på broccolien, og skær hele broccolien i store skiver.
Blancher skiverne 1 min. i saltet vand, kom dem over i en sigte.
Halver avocadoerne, fjern sten og skræl, skær i skiver og vend i citronsaft.
Rør en dressing af mayonnaise, wasabi, eddike, salt og peber.
Spæd evt. til med vand for en mere flydende konsistens. Smag til.
Halver chilien, fjern kernerne og skær den i tynde strimler.
Arranger broccoli på et fad, kom avocadoskiverne over og dryp med dressingen.
Pynt med græskarkerner og chili.

Form bøfferne og steg dem 4-5 min. på hver side i godt med (hvidløgs)smør.


Græsk bøf med avocado-broccoli-salat

Ingen kommentarer:

Send en kommentar