onsdag den 2. oktober 2013

Laks med asparges, spinat og citroncreme

Så kan det næsten ikke blive nemmere; denne ret er hurtig at lave, og så er den yderst velsmagende. Inspirationen fik jeg fra Hjemme hos Xenia.

4 personer

2 dl creme fraiche 38%
2 spsk. mayonnaise
Skal og saft fra en citron
Et bundt dild, finthakket
1 tsk. sukrin (kan udelades)
Urtesalt
4-6 lakseportioner
2 bundter grønne asparges
Olivenolie
200 g frisk spinat, evt. strimlet

Rør en citroncreme af creme fraiche, mayonnaise, citronskal og -saft af den halve citron, dild, sukrin og urtesalt. Smag til.

Tænd for ovnen på 220 grader varmluft.
Knæk de træede ender af aspargesene, vend dem i olivenolie og urtesalt og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir (sørg for, at der er plads til lakseportionerne). Bag dem i 7 min.
Dup lakseportionerne tørre, krydr dem med den resterende citronskal og -saft og urtesalt og læg dem på bagepladen, når aspargesene har været i ovnen de 7 min.
Bag asparges og laks i ca. 8 min., til der dannes hvide "perler" på lakseportionerne.

Ret asparges og laks an på et leje af frisk spinat. Server med citroncreme.

Laks med asparges, spinat og citroncreme





2 kommentarer:

  1. Mmmmh, Laks og asparges fungerer altså bare SÅ godt sammen! Det er sgu altid lækkert sammen!

    SvarSlet
  2. Helt enig Julie - den kombination er bare god :)
    Kh. Lone

    SvarSlet