4 personer
5-600 g skært lam
1 stort fed knust hvidløg
5 cm frisk ingefær, fintrevet
2 tsk. spidskommen
2 tsk. stærk karry
8-10 cherrytomater, skåret i kvarte
1 spsk. currypaste
2 dl creme fraiche 38%
Saft af ½ citron
½-1 dl bouillon, f.eks. grøntsagsbouillon
1 stor pose frisk spinat, skyllet og slynget
Smør / klaret smør til stegning
Himalayasalt og friskkværnet peber
Gnid kødstykkerne med hvidløg, ingefær, spidskommen og karry og stil det på køl i min. 2 timer - gerne meget længere (mit kød marinerede i 9 timer). Smelt fedtstof i en fladbundet gryde eller sauterpande og brun kødet godt af. Tilsæt tomatstykker og lad dem stege med et par minutter. Rør currypaste og creme fraiche i og lad det koge let sammen. Hæld citronsaft og bouillon ved og lad det hele simre under låg 1 time. Rør i curryen hvert kvarter. Tilsæt spinat og rør det hele igennem, til spinaten er faldet sammen.
Smag til med Himalayasalt og friskkværnet peber.
Smag til med Himalayasalt og friskkværnet peber.
Lammecurry med spinat - og naan-oopsie* og hvidløgssmør :) |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar