mandag den 24. marts 2014

Nougatmælk

Jeg elsker mandelmælk og har længe gerne villet lave en anden nøddemælk, og i første omgang blev det nougatmælk fra VANLØSE blues - jeg er nemlig også en hund efter nougat :)

½ liter

50 g hasselnødder
½ tsk. vaniljepulver (strøget mål)
1 tsk. yaconsirup
½ l vand

Tænd for ovnen på 150 grader varmluft og rist hasselnødderne i 15 min.
Lad dem køle lidt af på et viskestykke og gnid skallerne af (med viskestykket).

Kom nødder og resten af ingredienserne i en
blender og blend, til mælken er ensartet. Smag til.
Hæld mælken på flaske - evt. gennem et ostelærred.
Opbevar mælken på køl; den kan holde sig 1-2 uger.

Brug mælken til f.eks. chiagrød, pandekagedej, remonce-rullersmoothie og i kaffen/teen.

Nougatmælk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar