1 roastbeef
Havsalt og friskkværnet peber
Smør / klaret smør til bruning
Smør / klaret smør til bruning
Hvis du har tid og lyst til at prøve gourmetsaltning - du kan læse om det her -, gnider du roastbeefen i havsalt (6 g pr. kg kød) og lægger den i et fad på køkkenbordet i 90 min. På den måde er stegen både gourmetsaltet og tempereret, når den skal brunes og steges.
Tænd for ovnen på 200 grader.
Dup roastbeefen tør med køkkenrulle, smelt fedtstof i en pande og brun roastbeefen godt af ved høj varme. Husk enderne. Læg roastbeefen i et ovnfast fad og krydr med lidt ekstra havsalt og godt med friskkværnet peber. Hvis du bruger stegetermometer, indstilles det på 55 grader, spydet stikkes ind i siden af stegen, stegen sættes i ovnen, og der skrues ned for varmen til 150 grader. Når termometret bipper, tages stegen ud, lægges på et skærebræt og dækkes til. Lad stegen hvile i ca. 10 min., inden den skæres i tynde skiver.
Server med ønsket tilbehør. Hos os blev det med broccolisalat og hvidløgssmør.
Tænd for ovnen på 200 grader.
Dup roastbeefen tør med køkkenrulle, smelt fedtstof i en pande og brun roastbeefen godt af ved høj varme. Husk enderne. Læg roastbeefen i et ovnfast fad og krydr med lidt ekstra havsalt og godt med friskkværnet peber. Hvis du bruger stegetermometer, indstilles det på 55 grader, spydet stikkes ind i siden af stegen, stegen sættes i ovnen, og der skrues ned for varmen til 150 grader. Når termometret bipper, tages stegen ud, lægges på et skærebræt og dækkes til. Lad stegen hvile i ca. 10 min., inden den skæres i tynde skiver.
Server med ønsket tilbehør. Hos os blev det med broccolisalat og hvidløgssmør.
Rosastegt roastbeef |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar