onsdag den 26. marts 2014

Sirup-nødder til ost

Jeg plejer at lave honning-nødder til ostebord; denne gang blev honningen erstattet med kokosblomstsirup og yaconsirup, og resultatet blev super godt. En mere mørk farve og ditto smag. Opskriften er gammel og fra et eller andet ugeblad.

Til et lille syltetøjsglas

1 dl usaltede pistacienødder
3/4 dl hasselnødder
1 dl pekan- eller valnødder
1½ dl kokosblomstsirup
½ dl yaconsirup
Fintrevet skal af en stor øko appelsin
Lidt frisk eller tørret timian

Tænd for ovnen på 150 grader varmluft. Hæld hasselnødderne i en dyb tallerken, sæt tallerkenen i ovnen og lad nødderne riste i ca. 20 min.
Kom nødderne i et rent viskestykke og lad dem køle lidt af. Nulr dem, til skallerne er løsnet og sorter nødderne fra. Bland de afskallede hasselnødder med de andre nødder.
Lun siruppen sammen med appelsinskal og nippet timian. Sluk for varmen og vend nødderne i. Lad massen køle lidt af, hæld den i et skoldet syltetøjsglas og kom først låg på, når massen er blevet helt kold.
Hvis nødderne ikke er dækket , kan man lune lidt mere sirup og hælde over.

Sirup-nødder















Rødkålsblade med blå Castello og sirup-nødder

Ingen kommentarer:

Send en kommentar