mandag den 26. maj 2014

Fyldt butternutsquash

Da der i en kukkasse fra Aarstiderne var en butternutsquash, måtte denne opskrift fra VANLØSE blues prøves af. Vi spiste den som tilbehør til en mør dyresteak stegt i hvidløssmør - mums :)

2-4 personer (alt efter squashens størrelse)

1 butternutsquash, skyllet, befriet for kerner og halveret
Olivenolie
Urtesalt og friskkværnet peber
Timian
2 portobellosvampe, skåret i tern
1-2 fed hvidløg, finthakket
Smør / klaret smør til stegning
1 pose frisk spinat
4 tykke skiver gedeost, jeg brugte rullen fra SOIGNON

Tænd for ovnen på 160 grader varmluft.
Læg de to halve butternutsquash i et ovnfast fad, skær riller i overfladen, pensel med olivenolie og drys med urtesalt, friskkværnet peber og timian. Sæt fadet i ovnen og lad squashen bage til den er mør i ca. 35-45 min.










Svits imens svampetern i fedtstof, til væden er fordampet. Tilsæt hvidløg og lad det stege med et minuts tid. Hæld blandingen i en dyb tallerken, kom mere fedtstof på panden og steg spinaten, til den falder sammen. Fyld hulrummene i squashen med spinat og svampe, drys med urtesalt og læg osteskiver ovenpå. Stil fadet i ovnen, skru op for varmen til 225 grader varmluft og bag i ca. 5 min., til osten er gylden.

Fyldt butternutsquash - de ser da søde og sjove ud, ikk'?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar