tirsdag den 13. maj 2014

Rabarberkompot

Jeg er vild med rabarber, og rabarber er faktisk en grøntsag, der er helt ok. mht. LCHF.
Da jeg så faldt over økologiske rabarber i Kvickly, måtte de bare ned i kurven og med hjem i køkkenet :) Denne her gang blev rabarberne brugt til rabarberkompot, der kan bruges til grillet/stegt kød, som topping på chiagrød, pandekager, vafler osv. Måske også i en skål med masser af piske ovenpå...

Til et mellemstort syltetøjsglas.

Et bundt rabarber - ca. 400 g
En stang vanilje
½ dl vand
8 tsk. truvia el. 4 tsk. sukrin+

Skær enderne af rabarberstænglerne, skyl stænglerne og skær dem i små stykker. Kom dem i en gryde med korn fra vaniljestangen samt vaniljestangen og vand. Bring det hele i kog og lad det simre i ca. 20 min., til rabarberstykkerne er udkogte og lette at røre ud. Smag til med sødning og kom kompotten i et skoldet glas.

Rabarberkompot

Ingen kommentarer:

Send en kommentar