onsdag den 14. maj 2014

Pulled pork burger

I Jane Faerbers 2. bog "MÆT & SLANK MED LCHF" findes opskriften på den lækreste pulled pork burger. Retten tager tid at lave, men den er tiden værd - og mere til :)

10 personer

2 kg øko svinenakkefilet*

* jeg brugte en på 1,7 kg

Rub:
1 rød chili, finthakket
2 fed knuste hvidløg
1 spsk. sød paprika
1,5 spsk. røget paprika
½ spsk. gurkemeje
1 spsk. stødt spidskommen
1 spsk. oregano
2 spsk. havsalt
Friskkværnet peber

Simresovs:
1 dåse hakkede tomater (400 ml)
1 spsk. koncentreret tomatpuré
2 fed knuste hvidløg
1 rød chili, finthakket
Skal og saft af 1 øko lime
2 spsk. tamari
Evt. 2 spsk. kokossukker/sukrin gold
1 spsk. karry
2 spsk. røget paprika
1 spsk. whisky
½ dl æblecidereddike
2-3 spsk. havsalt
Friskkværnet peber

Coleslaw (x 2)

Andet:
2 x burgerboller (blogindlæg følger)
½ portion BBQ-marinade
4-6 spsk. mayonnaise

Læg kødet i et stort fad, bland rubben og gnid den godt ind i kødet. Dæk fadet med husholdningsfilm og lad kødet marinere natten over.

Blend alle ingredienserne til simresovs, til sovsen har en jævn konsistens. Put halvdelen af sovsen i en römertopf el. stegegryde, læg kødet ovenpå og fordel resten af simresovsen ovenpå og langs siderne af kødet. Tænd for ovnen på 120 grader og sæt römertopfen i den kolde ovn og lad den passe sig selv i 6 timer.

Lav coleslaw mens kødet steger.

Tag kødet op af römertopfen, læg det i et stort fad og riv det fra hinanden med to gafler. Vend et par el. tre store skeer af simresovsen i. Smag til med havsalt og friskkværnet peber.

Skær burgerbollerne igennem og smør begge halvdele med mayonnaise. Fordel pulled pork og coleslaw på underne, top med 1 spsk. BBQ-marinade og læg overne på. Server resten af coleslawen ved siden af. Velbekomme.

Tip: Hvis der er rester, er det en god ide at gemme resten af simresovsen og blande lidt i kødet før opvarmning. På den måde undgår man tørt kød.

Pulled pork burger

2 kommentarer:

  1. Hvor ser det da bare lækkert ud! Tænker da lige, om ikke vi skal have det i St. Bededagsferien.
    Tak for inspiration!

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak Jette :)
      Håber maden blev god, hvis du fandt tid til at få den lavet sidste weekend.
      Kh. Lonerosa

      Slet